Winactie: vul je vensterbank met voorjaar
vrijdag 19 februari 2021

Dan weet je: het voorjaar komt eraan! Je kunt weer tulpen kopen en in tuinen en bermen zie je krokussen en narcissen bloeien. Bolbloemen en bloembollen geven kleuren aan de grijze winterdagen, alsof de zon een beetje gaat schijnen. Juist in deze tijd kunnen we dat goed gebruiken.

Zin om het voorjaar te verwelkomen? Doe dan mee aan de creatieve challenge #voorjaarinjebol!. Het idee is simpel: maak een bloemstuk met bloembollen en bolbloemen. Ga voor een spannende combinatie van tulp, narcis, muscari, hyacint, krokus en amaryllis, of kies voor een bonte kleurenmix van één gewas. Experimenteer er lekker op los en zie wat er onder je handen ontstaat. Zet je voorjaarscreatie in de vensterbank, goed zichtbaar voor het raam. Zo geef je je huis een fijne kleurinjectie, en vanaf de straat ziet het er meteen ook een stuk fleuriger uit. Als je een foto maakt van jouw vensterbank vol voorjaar en deze post op social media met de hashtag #voorjaarinjebol! maak je bovendien kans op een toegangskaart voor Keukenhof en een zelfplukboeket bij pluktuin Bloemfontein Bergen. Het idee is ontstaan in Bovenkarspel. Vroeger had men tijdens de bloemententoonstelling de Westfriese Flora aan de hoofdstraat alle huizen een vaas met tulpen in de vensterbank staan. Dit om bezoekers van de Flora al op de straat te laten genieten.

Tegelijkertijd doe je zo mee aan de bollenbingo voor basisschoolkinderen. Via de scholen worden zij uitgenodigd om mee te doen aan een challenge waarbij ze zo veel mogelijk bolbloemen en bloembollen moeten spotten in tuinen, bermen én vensterbanken, om hun bingokaart vol te krijgen. Daarmee maken zij kans op een ticket voor het Land van Fluwel, het tulpenbeleefpark in Sint Maartenszee.

Geef je huis een kleureninjectie. Doe mee aan deze #winactie, vul je vensterbank met voorjaar, word er blij van en maak kans op een leuke prijs! De actie loopt in de regio’s West-Friesland en de kop van Noord-Holland van 22 tot en met 28 februari om 12 uur.
#winactie #voorjaarinjebol! #challenge #bloembollen #bolbloemen #bollenbingo #tulp #narcis# #hyacint #krokus #amaryillis #muscari #LTOnoord #KAVB

Reacties