Word Vriend van Bibliotheek Hoorn
woensdag 30 december 2020

Vrienden van Bibliotheek Hoorn brengen verandering in het leven van een ander. Even naar de bibliotheek om een stapel boeken te halen. Heerlijk voor velen, maar helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen. En dat terwijl lezen zo ontzettend belangrijk is voor de (taal)ontwikkeling. Met ons Vriendenabonnement zorgen we ervoor dat iedereen gebruik kan maken van de bibliotheek.

Paul Groot, directeur Bibliotheek Hoorn: ‘Het is heel eenvoudig: je wordt Vriendenlid van de bibliotheek, of je waardeert je huidige abonnement op. Daarmee koop je een abonnement voor iemand die graag wil lezen. Je geeft iets waardevols aan iemand zonder dat je weet wie het is. Deze “vooruitbetaalde” jaarabonnementen zijn bij de bibliotheek op te halen door diegene die graag boeken wil lenen maar het zich niet kan veroorloven.’ 
De eerste Vrienden
Wethouder Kholoud Al Mobayed werd meteen Vriend van de bibliotheek toen ze dit hoorde: ‘Wat een prachtig initiatief! Zo kunnen mensen elkaar steunen en helpen in hun ontwikkeling. De samenleving verandert in hoog tempo. Iedereen moet kunnen blijven meedoen en de bibliotheek helpt daar bij.”
De eerste leden van Bibliotheek Hoorn die hiervoor eind vorige week zijn benaderd reageren enthousiast en er zijn inmiddels al 22 leden die Vriend zijn geworden van de bibliotheek. Een van die Vrienden is Cristine Wajon, 36 jaar lid van de bibliotheek. “Het telefoontje kwam volkomen onverwacht. Ik ben niet zo gauw dat ik aan dit soort dingen mee doe moet ik eerlijk zeggen. Maar dit vind ik echt een goed idee! Vooral omdat ik zelf zoveel plezier uit lezen haal en ik merk dat een heleboel mensen niet meer lezen, wat ik ontzettend jammer vind. Het sloeg gelijk bij mij aan. Ook toen het telefoongesprek afgelopen was dacht ik: goh wat leuk!”
Help jij ook een ander groeien?

Wil jij ook dat iedereen zich moet kunnen ontwikkelen? 
Meld je aan als bij de bibliotheek www.bibliotheekhoorn.nl/Vriendenabonnement of bel ons op 0229-219 441. 

Reacties