Wordt 10e editie van Speeldag NL de laatste?
woensdag 13 juni 2018

Het belooft een geweldig evenement te worden met een volle lijst met participanten. Ook sponsors zijn aangetrokken en gaan enthousiast meewerken aan dit inmiddels nationaal bekende evenement. Vorig jaar trok het evenement meer dan 30.000 bezoekers. Het aantal producenten van spellen en spelen neemt jaarlijks toe, en ook komen de bedrijven van steeds verder weg.

Het bestuur loopt sinds dik een jaar aan tegen het feit dat er niet voldoende secretariële en organisatorische ondersteuning is. Hoorn Events is de is als organiserende partner, binnen de financiële middelen die beschikbaar zijn bij de Stichting Speeldag NL, niet meer in staat om na de tiende editie de Speeldag NL verder te gaan. 
Bestuursvoorzitter Van Loon meldt: “De tijd en energie die er jaarlijks ingestoken wordt door een vrijwillig bestuur en een professionele eventmanager weegt niet meer af tegen het budget dat de Stichting Speeldag NL heeft.

Tevens lopen we aan tegen het feit dat het bestuur bestond uit allerlei vrijwilligers die ook aangesloten waren bij organisaties als Stichting Netwerk of andere vrijwilligersorganisaties. Dat is door de jaren heen uit elkaar gevallen. Het bestuur bestaat momenteel uit individuen zonder achterban.”

Het principe besluit is genomen dat de tiende editie de laatste editie is. Het bestuur van Stichting Speeldag NL doet bij deze als laatste poging nog een ultieme oproep aan geïnteresseerde individuen, organisaties of overige partijen, om het bestuur, secretariaat en/of organisatie van de Stichting en het evenement Speeldag NL te versterken / te vervangen.

De deadline voor het tonen van interesse is gesteld op 20 juni 2018. Een korte mail met daarin uw contactgegevens, ervaring en uw interesse en specialisme qua versterking, kunt u mailen aan jeroen@eventsholland.nl. Telefonisch kan informatie worden ingewonnen via 0229 216 527 (Hoorn Events).

Reacties