11e Vaktentoonstelling in de startblokken
zaterdag 10 februari 2024

De schuren van onderzoekscentrum Vertify in Zwaagdijk worden omgetoverd tot dé Vaktentoonstelling voor de bloembollensector waarbij dit jaar het thema ‘Chinees Nieuwjaar’ centraal staat.

Programma
Ook dit jaar is er weer een uitgebreid programma opgezet rondom de beurs voor vakgenoten. Bloembollenkwekers, broeiers en overige mensen uit het tulpenvak zijn op deze dagen van harte welkom. Op zaterdag en zondag is iedereen welkom op de bloemenshow.

Donderdag 15 februari
Het programma is breed en divers. De officiële opening van de Vaktentoonstelling 2024 vindt plaats om 10.30 uur en aansluitend gaat het programma rond 11.00 uur van start met een exporteursochtend die met Royal Anthos wordt georganiseerd. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Uitdagingen in Fusarium’. Hierin zullen diverse bloembollenexporteurs het woord voeren met elkaar en mensen uit de zaal.
Na het avondbuffet gaat de zaal open voor GreenityTalks waarin broeier Arjan Rood, tulpenhandelaar Winfried Versluis en een kwaliteitsspecialist van de veiling onder leiding van Monique Ooms in debat gaan in het thema ‘Wilt u meer of minder lichte tulpen’.

Vrijdag 16 februari
Om 17.30 uur zal Interpolis de winnaar bekend maken van de Tulpen Top 10 en de jury zal haar bevindingen vertellen. Na de uitreiking volgt een spetterend optreden van een Chinese Drakendans. Daarna wordt het buffet geserveerd, uiteraard in het thema van de Vaktentoonstelling.

Marktbroeishow
De marktbroeishow is alle 4 dagen te bewonderen. De twee showruimtes worden met elkaar verbonden met maar liefst meer dan 30 diverse stands die op donderdag en vrijdag te bezichtigen zijn.

Meer informatie en het programma:
Openingstijden bloemenshow
Donderdag 15 en vrijdag 16 februari vanaf 10.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 17 en zondag 18 februari vanaf 10.00 tot 16.00 uur

Openingstijden beurs
Donderdag: 11.00-21.00 uur
Vrijdag: 13.00-21.00 uur

Vertify, Tolweg 13, 1681 ND Zwaagdijk-Oost, www.vaktentoonstelling.nl

Reacties