16e jaar Maand van het Testament
zaterdag 04 mei 2024

Tijdens deze maand worden en er gratis lezingen georganiseerd omdat men vaak ziet dat mensen veel belasting hadden kunnen besparen als ze een (ander) testament hadden gehad.

Excuses
In het levenstestament kunt u zaken regelen voor als u niet meer zelf wilsbekwaam bent. Stel dat u door een ziekte of ongeluk (tijdelijk) niet meer uw zaken kan regelen, dan hoeven u naasten niet naar de kantonrechter, maar ligt in het levenstestament vast wie er dan bevoegd is om zaken te regelen. Dit geeft rust.

“Toch hebben wij in de loop van de jaren met enige regelmaat excuses gehoord van mensen die besluiten om het niet te regelen,” aldus Rinske Mantel. “Er zijn mensen die het wel willen regelen maar het telkens voor zich uit schuiven of de zaken die geregeld moeten worden te confronterend vinden. Anderen vinden het niet belangrijk om het te regelen en laten het liever over aan de nabestaanden vanuit de gedachten dat zij het ‘maar uit moeten zoeken’ of ‘dat de kinderen overal van weten’.”

Ook denken mensen dat het het pas op latere leeftijd geregeld moet worden en dat ze nu nog niet oud genoeg zijn. Mensen hebben ook de gedachte dat alles in de wet is geregeld en dat ze daar op kunnen vertrouwen. Uiteraard zijn er zaken bij wet geregeld maar voor iedereen geldt een eigen, persoonlijke situatie die een eigen behandeling vraagt.

“Wilt u wel juist geïnformeerd worden, heeft of vragen over uw levenstestament of wilt u een levenstestament afsluiten, dan nodigen wij u van harte uit voor één van de gratis lezingen,” laat Rinske uitnodigend weten.

Kijk voor meer informatie op www.mantelvoors.nl of bel: Andijk 0228-592224 / Benningbroek 0229-591264.
Zie ook de advertentie in deze krant.

Reacties