50e verjaardag zwem4daagse in de Wijzend
maandag 12 augustus 2019

De Zwem4daagse is een sportief evenement voor de hele familie. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waardoor het een groot feest is voor jong en oud. Zwem4daagse 50 jaar en Optisport 25 jaar
Het is dit jaar de 50e keer dat de KNZB de Zwem4daagse organiseert. Daarnaast bestaat Optisport dit jaar 25 jaar, waardoor er twee jubilea te vieren zijn. Een extra reden dus om er een feestelijke editie van te maken! Tijdens de zwem4daagse zwemmen deelnemers vier dagen een afstand van 250 m, 500m of 1000 m per keer. Als beloning voor de prestatie krijgen de deelnemers op de laatste dag een medaille en oorkonde. Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten te doen, zoals clinics en een spetterende einddisco! De clinics worden samen met de verenigingen georganiseerd. Als zwem4daagsedeelnemer kun je gratis deelnemen aan de clinics. 

Programma
De zwem4daagse vindt in Zwaag plaats van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus. Dagelijks kan er op de volgende tijden gezwommen worden: 9.00 – 10.00 uur, 15.30 – 17.00 uur en 18.30 – 19.45 uur. Dagelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd. Dus kom zwemmen en doe mee met hindernisparcours in het water, glijbanenrace, slinger maken, spandoek maken, koekhappen, penalty’s schieten en nog vele andere leuke activiteiten. Op 28 augustus komt het duikteam van Veiligheidsregio Noord een demonstratie geven. Zorg dat je erbij bent! 


Plezier en veiligheid
Nederland ie een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom wordt er elk jaar de Zwem4daagse georganiseerd. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond. 

Meedoen
Meedoen met de Zwem4daagse? Schrijf je dan in bij de receptie van De Wijzend. Deelname kost € 7,- voor abonnementhouders en € 11,50 voor niet abonnementhouders.

Reacties