Beweegkamp Zomervakantie in Stede Broec
woensdag 25 maart 2020

Reden genoeg voor Scopo Atletico om kinderen in beweging te krijgen en plezier te laten hebben in bewegen. Door de aanpak van het Scopo Atletico team, word je breed ontwikkeld op mentaal, fysiek en sociaal vlak, waardoor je het beste uit jezelf en anderen naar boven kunt halen.

Aankomende zomervakantie (3 t/m 5 augustus) organiseert Scopo Atletico een Beweegkamp in Stede Broec, met vv de Zouaven als thuisbasis. Tijdens dit driedaagse kamp maken kinderen van 5 tot en met 12 jaar kennis met verschillende sporten. “Als je je focust op één sport, zorg je ervoor dat het lichaam en het zenuwstelsel eenzijdig wordt ontwikkeld. Hierdoor krijg je eerder last van blessures, maar ga je je ook sneller vervelen. Allround ontwikkelen zorgt daarentegen voor een brede ontwikkeling, waardoor kinderen zich makkelijker kunnen aanpassen aan verschillende situaties en minder kans op blessures hebben. Daarnaast is het ook veel leuker om verschillende sporten uit te proberen!”

Oprichter van Scopo Atletico, Marco, legt het begrip ‘donorsport’ uit aan de hand van een voorbeeld. “Snelheid is bijvoorbeeld een motorische vaardigheid die we bij atletiek trainen, maar die ook goed gebruikt kan worden tijdens bijvoorbeeld het hockeyen. Bij judo leer je trekken, duwen, vallen en opstaan, waarvan weer een goede link te leggen is met voetballen. Daarom raden wij aan dat kinderen meerdere sporten beoefenen. Ze ontwikkelen zo meerdere grondvormen van bewegen, die ze weer elders kunnen toepassen.”

Kijk hier voor een voorbeeld van een dagprogramma tijdens het beweegkamp: www.scopoatletico.nl/beweegkamp 
Inschrijven voor het kamp in Stede Broec kan via: www.scopoatletico.nl/inschrijven.  
Tot in de zomervakantie!  Het Scopo Atletico Team

Reacties