Bibliotheek Hoorn
vrijdag 14 september 2018

Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken bij de bekende schrijversontmoetingen in de bibliotheek. In oktober komt ras verteller Jan Brokken naar Hoorn en tijdens Nederland Leest, in november, heeft de Hoornse bibliotheek de begenadigd schrijver Ronald Giphart gestrikt voor een lezing.

Culturele partner de Blauwe Schuit biedt twee keer per maand een interessante kunstlezing onder de noemer ‘Samen kijken naar kunst’ met kunsthistorica Juliette Verhofstad. Muziekschool Boedijn strijkt iedere eerste zaterdag van de maand in het Leescafé in de Centrale Bibliotheek neer met jong talent met ‘Leescafé Live’. Je kunt dan genieten van akoestische optredens.

Ook mensen die moeite hebben met vaardigheden zoals taal en de digitale wereld kunnen terecht bij Bibliotheek Hoorn door deel te nemen aan cursussen of leesclubs. Iedere eerste maandag van de maand kun je in de Centrale Bibliotheek een kijkje in de keuken van de bibliotheek krijgen door deel te nemen aan een rondleiding met koffie na. Op de woensdagmiddagen heeft iedere Hoornse bibliotheekvestiging een voorleeskwartiertje voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

Naast culturele activiteiten kun je in de bibliotheek ook terecht voor diverse cursussen om vaardig te worden op de computer. Beginners leren tijdens Klik&Tik de weg op het internet in drie modules en in de cursus Digisterker leer je omgaan met de digitale overheid en DigiD. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen iedere maand meedoen met een CoderDojo. Tijdens een CoderDojo zijn jongeren tot 17 jaar welkom om te leren programmeren. Denk dan aan websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken, alles kan wat in software kan.

Voor mensen die beter willen leren lezen en schrijven heeft Bibliotheek Hoorn leesclubs op verschillende taalniveaus (A0/A2, A2/B1 en B1-niveau) die wekelijks bijeenkomen op het NL Plein in de Centrale Bibliotheek. Ook in de vestigingen Kersenboogerd en Risdam starten in september leesclubs. Aanmelden of meer info kan door langs te komen in een van onze vestigingen of via nlplein@bibliotheekhoorn.nl.

In de Centrale Bibliotheek houdt 1.hoorn op dinsdagmiddag een inloopspreekuur, van 13.30 – 16.30 uur. En burgers die moeite hebben met (digitale) post of formulieren kunnen naar het inloopspreekuur van de Formulierenbrigade komen. Enthousiaste vrijwilligers van LeekerweideGroep staan iedere maandagmiddag klaar om Hoornse burgers te helpen. Meer info over deze activiteiten vind je op www.bibliotheekhoorn.nl 

Reacties