Bijzondere bonus voor jubilarissen
zaterdag 06 april 2024

inderopvang ’t Herdertje bestaat 40 jaar. “Vanwege ons jubileumjaar hebben we eens goed in onze archieven gesnuffeld en dan kom je hele grappige feitjes en herinneringen tegen”, aldus eigenaar Leonie van ’t Veer in de uitnodiging aan haar trouwe werknemers. “Tot onze verbazing staat in de arbeidscontracten van de grondleggers van Kinderopvang ’t Herdertje dat zij -naast hun salaris- recht hebben op één schaap per dienstjaar. We zijn daarom direct een zoektocht naar tientallen schapen gestart.”

Astrid van Sikkelerus (39 dienstjaren), Margriet Hendriks-Visser (38 dienstjaren) en Colinda Bruinsma (34 dienstjaren) werden op goede vrijdag uitgenodigd om samen met hun partner, kinderen en kleinkinderen de schapen in ontvangst te nemen. Het is groot feest in de huifkar, waarmee de jubilarissen van locatie de Dorpsstraat in Zwaag vertrekken richting de schapenboerderij van Edwin en Trudy van Diepen in de Wogmeer. Tot grote opluchting van vrijwel het gehele gezelschap blijkt ‘het recht op één schaap per dienstjaar’ een geslaagde 1 aprilgrap. “Natuurlijk zadelen we onze jubilarissen niet op met tientallen schapen, maar de benauwde gezichten waren goud waard, net als onze jubilarissen zelf! Het is heerlijk om ze hier op de schapenboerderij -tussen de pasgeboren lammetjes- als echte herders in het zonnetje te zetten”, aldus Ellen Feld (manager bedrijfsvoering) en Natascha Sondorp (directeur).

Jubileumjaar
Tijdens het jubileumjaar wordt teruggekeken op de mooie historie van de kinderopvang in West-Friesland. Kinderopvang ’t Herdertje biedt inmiddels op 12 locaties ruim 1400 kinderen een warm thuis met veel aandacht voor sport, spel en educatie. “Dat kan alleen met een fantastisch team en daarom hebben we tijdens het paasweekend de drie medewerkers met de meeste dienstjaren eens flink in het zonnetje gezet”, aldus de zichtbaar trotste eigenaar.

Reacties