Buurtkermis de Gouwe
donderdag 11 oktober 2018

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober vindt weer de kermis van buurtschap De Gouwe (nabij Hoogwoud) plaats. Een kermis met een traditie van meer dan 115 jaar, die ook is voortgezet nadat het buurtcafé definitief zijn deuren sloot.

Op zaterdag 13 oktober wordt in de poetshal van Garage Glas (achter Gouwe 7) een buurt-/kermisfeest gehouden. Om 20.30 uur start de inschrijving voor het katknuppelen die avond. Dit spel werd heel vroeger (met een echte kat in een ton die men door knuppels gooien probeerde te raken) op veel plaatsen in West-Friesland gespeeld.

Een echte kat wordt natuurlijk allang niet meer gebruikt, maar met een stukje hout als imitatiekat wordt het spel op de Gouwe nog altijd met verve gespeeld. DJ Corné Klaver zorgt voor de muziek. De entree is gratis. Iedereen is van harte welkom deze gezellige kermisavond met ons mee te vieren! Zondagmiddag 14 oktober is er vanaf 15.00 uur een spelletjes- en speelmiddag bij Garage Glas voor alle kinderen. Zij kunnen die middag voor slechts € 5,- een kaart kopen en mogen dan een keer touwtje trekken, een keer schieten, maar ook op de rodeostier, de stormbaan en heel veel spelletjes spelen. Ook krijgen zij een patatje, snoep en drinken. Kortom, een geweldige middag voor alle kinderen van de Gouwe en omstreken. Graag tot ziens op de kermis van de Gouwe! 

 

 

Reacties