Contactlenscentrum-WFG viert 4e Lustrum
zaterdag 17 februari 2024

Als zelfstandige heeft zij, samen met Roos en Annemieke, de praktijk uitgebouwd tot een zelfstandig behandelcentrum voor optometrie en contactlenzen in nauwe samenwerking met de oogheelkunde.
“Wij controleren en meten alle soorten contactlenzen aan, maar ook medische lenzen als Rose K, scleralenzen, irisprintlenzen. Een job die, zeker bij medische contactlenzen, veel voldoening en plezier geeft. Immers kun je het zicht en daarmee zelfstandigheid teruggeven aan iemand die zonder deze speciale contactlens veelal echt slechtziend is. Hier kan ik de passie voor mijn vak helemaal in kwijt,” aldus Judith.

Contactlenzen bij Contactlenscentrum-WFG
Judith is haar carrière begonnen als opticien en heeft zich verder gespecialiseerd in contactlenzen en optometrie. In 2000 is zij als HBO-Optometrist gaan werken in de contactlenspraktijk van de oogartsen in het ziekenhuis. Daar is een start gemaakt met specialisatie in medische contactlenzen bij oogtrauma/oogoperaties, onregelmatig astigmatisme, keratoconus en hoornvliestransplantaties. Ook behandelen wij kinderen om bijziendheid tegen te gaan met speciale contactlenzen en geven hierover voorlichting. Wij werken niet merk-gebonden zodat we voor elk oog een vrije keuze hebben voor een geschikte contactlens. Na een uitgebreide screening van het oog en anamnese kunnen wij echt een advies op maat geven.

Optometrie bij contactlenscentrum-WFG
Op de locatie Maesonstraat 26 kwam de ruimte vrij voor het doen van meer optometrie-onderzoek. Hierbij wordt de gezondheid van het oog gecontroleerd en beoordeeld. Je kunt denken aan onderzoek naar staar, hoge oogdruk, glaucoom, macula degeneratie, slijtage van het netvlies, diabetes, hoornvliesaandoeningen als Keratoconus etc. Met de aanschaf van een OCT-scan (Echo van het oog) krijgen we een goed beeld betreffende de gezondheid van het netvlies. Het hoornvlies, voorste oogkamer en iris wordt bekeken/gefotografeerd m.b.v. de spleetlampcamera. Gezamenlijk met de sterktemeting geeft dit een volledig beeld over de gezondheid van het oog. Iedereen krijgt daarover passend advies en uitleg.

Steeds meer mensen worden door huisartsen naar ons verwezen voor gericht oogonderzoek en dit wordt deels/geheel vergoed door de ziektekostenverzekering. Door korte lijnen met oogheelkunde kunnen wij klanten snel doorverwijzen als behandeling nodig is. Tevens doen wij CBR keuringen.

Feest bij Contactlenscentrum WFG
Wij willen bestaande en nieuwe klanten graag bedanken en daarom staat er een leuke attentie klaar voor iedereen die deze maand Contactlenscentrum-WFG bezoekt. Tevens hebben wij een prijsvraag: In de praktijk staat een grote pot met contactlenzen. Raad jij het aantal lenzen, dan maak je kans op mooie prijzen. Check hiervoor ook onze socials. Dit wordt mogelijk gemaakt mede door samenwerking met Johnson & Johnson, Bausch & Lomb, Cooper Vision, Menicon en Alcon. Zien we jou ook?

Vol enthousiasme gaan wij door en zeggen samen: op naar de volgende 20 jaar!

Reacties