Dansen met Parkinson
donderdag 08 februari 2018

Op woensdag 14 februari gaat in wijkcentrum de Zaagtand in Hoorn weer een nieuwe lessenserie ‘Dansen met Parkinson’ van start. Iedereen met parkinson en partners/mantelzorgers zijn van harte welkom om gratis een les uit te proberen.

In de lessen wordt gewerkt met een combinatie van bewegingen uit moderne dans, klassiek ballet, yoga en improvisatie. Het eerste deel van de les wordt zittend op een stoel uitgevoerd. Balans, houding, kracht, flexibiliteit en coördinatie zijn belangrijke aandachtspunten. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en alle stadia van parkinson.

Ervaring met dans is niet nodig. Dansplezier staat voorop in de lessen. Muziek zorgt ervoor dat de bewegingen gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. Deze danslessen zijn gebaseerd op de zeer succesvolle methodiek ‘Dance for PD’ van de Mark Morris Dance Group uit New York (www.danceforpd.org).  

In Noord-Holland verzorgt docente Saskia Vroom ook lessen in Alkmaar en Zaandam. Meer informatie is te vinden op de website www.meerdandans.nl De lessen vinden plaats op woensdagochtend van 11.15-12.15 in Wijkcentrum de Zaagtand, St.Eloystraat 106 in Hoorn. Voor opgeven en meer informatie: info@meerdandans.nl of 06-48043164. 

Reacties