Deshima Trio brengt winterse kamermuziek
woensdag 06 december 2017

Met een prachtige mix van oud en nieuw die loopt van Vivaldi en Bach tot Gershwin en Piazzolla laat het drietal de oude gewoonte herleven om favoriete werken zoals de Winter van Vivaldi te bewerken voor een ‘huiskamerensemble’. Kaarten ook te reserveren via www.hetgroenekerkje.nl  

In een tijd dat radio en tv nog niet bestonden vormde een ensemble van de instrumenten die toevallig door de huisgenoten bespeeld werden de jukebox van het huis en het centrum van knusse zondagen en gezellige vriendenbijeenkomsten. De ‘tophits’ die men graag hoorde bewerkte men voor de voorhanden zijnde instrumenten.

Het Deshima Trio, bestaande uit twee violisten en een pianist, doet hetzelfde wat men toendertijd deed. Het ensemble is opgericht in 2009 naar aanleiding van de viering van 400 jaar handel tussen Nederland en Japan. Uiteraard schittert de dit seizoen door Het Groene Kerkje verworven vleugel weer als brug tussen de twee violen en uiteraard is er na afloop van het concert gelegenheid voor een hartverwarmend glaasje Glühwein om vast te proosten op de kerstdagen en het nieuwe jaar.

Reacties