Expositie
zaterdag 03 februari 2024

De olie- en acrylverf groepen van docent Hilde Schaap hebben gewekt aan drie series werken, met de thema’s: herinneringen, muziek en gedroomde landschappen. De expositie is te bezichtigen t/m 19 april 2024.

De cursisten schilderen met olieverf en schilderen met acrylverf in de lessen van docent Hilde Schaap werkten in de lessen vaak met thema opdrachten, waaruit de series in deze expositie zijn ontstaan. In de eerste serie hebben zij muziek verbeeld op doek en hebben zij onderzoek gedaan naar hoe je dat doet. In de werken ziet u de beweging van de muziek terug. In de tweede serie hebben zij herinneringen verbeeld. Ze starten met het maken van een woordspin en het werken met het onderbewuste rechterbrein. Hierna hebben ze de herinnering verbeeld in collages als inspiratie voor de schilderijen. Het eindresultaat zijn wonderlijke schilderijen. De laatste serie zijn gedroomde landschappen, waarin droomwereld en realiteit samenkomen.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor particulieren, bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. De expositie is te bezichtigen op poli 82 Reumatologie. De expositie hangt daar t/m 19 april 2024. Adres: Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3 in Hoorn. Openingstijden; maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl. De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn. Telefoon 0229-213962.

Reacties