Go-Kids Natuurbingo
woensdag 13 januari 2021

Bijvoorbeeld de eendjes voeren of de hond uitlaten. Vaak gaan kinderen zich vervelen als het een lange wandeling is zonder activiteiten, daarom is er de Go-Kids Natuurbingo. 
Dit gratis spel speel je waar je maar wilt, overal waar natuur te vinden is. Je gaat met de kinderen op zoek naar levende versies van de plaatjes op de bingokaart. Hebben ze die gevonden, dan mogen ze deze afstrepen! Print voor alle kinderen een exemplaar van de natuurbingo-kaart uit, pak een pen of stift mee en ga lekker naar buiten. Je kunt het nog leuker maken door er meteen een schatten –verzamelspel van te maken. Natuurlijk neem je de diertjes die jullie tegenkomen niet mee, die laat je lekker in de natuur. Maar blaadjes, takjes, besjes en andere losse natuurdingetjes kunnen als schatten verzameld worden. Neem bijvoorbeeld een eierdoos mee om de schatten allemaal hun eigen plekje te geven! 

Deze natuurbingo is voor kinderen vanaf 4 jaar. Tijdsduur is 1 uur. Vergeet niet een pen of viltstift mee te nemen om gevonden dingen af te strepen. Kies bijvoorbeeld een locatie zoals een schoolplein, straat, bos, tuin of iets anders. Als het maar buiten is. 
www.go-kids.nl

Reacties