Gratis Fietsjes Actie
woensdag 09 oktober 2024

Hoewel de organisatie regelmatig gewone bakfietsen en skelters in ontvangst neemt, is dit de eerste keer dat zij een elektrische variant geschonken kregen. De donatie bracht veel emoties teweeg bij de initiatiefnemers, die het gebaar als "geweldig" omschreven.

Uit respect voor de privacy van de schenker blijft diens identiteit anoniem. Na overleg met de donateur is besloten om de elektrische bakfiets te schenken aan een gezin met een kind met een beperking. De organisatie vond dit een passende bestemming voor zo’n bijzondere gift.

Vrijwilligers Fons en Frank hebben de bakfiets zorgvuldig opgeknapt. Fons nam het schuren, lakken en technische controle op zich, terwijl Frank zorgde voor de laatste poetsbeurt, waardoor de bakfiets weer als nieuw was.

Op 23 september plaatste vrijwilliger Jan de actie op Facebook. Binnen vijf dagen kwamen er maar liefst 43 aanmeldingen binnen van geïnteresseerden uit heel Nederland. Helaas was het voor de organisatie niet mogelijk om iedereen een elektrische bakfiets te geven, hoe schrijnend de verhalen soms ook waren.

Op 28 september, tijdens de verjaardag van Jan, trok vrijwilliger Lida om 19.45 uur het winnende lotnummer. De bakfiets ging uiteindelijk naar Sherice uit Grootebroek, wat een prachtig cadeau bleek te zijn voor haar en haar zoontje Dilano Jaivey. Sherice’s moeder, Wil van Rooijen, was ook aanwezig en benadrukte hoe goed de bakfiets terecht is gekomen.

Vanwege privacyoverwegingen kozen Sherice en haar zoon ervoor niet herkenbaar op de foto te gaan. De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun inzet en enthousiasme, en roept geïnteresseerden op om hun Facebookpagina en website in de gaten te houden voor toekomstige acties.

Meer informatie is te vinden op www.fietsjesvoorminima.nl.

Reacties