Help elkaar waar het kan en mogelijk is
zaterdag 21 maart 2020

Hoe we het ook wenden of keren we moeten proberen de rust te bewaren en onze verantwoordelijkheden nemen. Het is heel belangrijk om ons hoofd koel te houden maar ook vooral ons hart warm en elkaar helpen waar het kan en nodig is. 

Veel mensen melden zich via een oproep op Facebook of andere soorten van social media. Meldingen zoals hulp aanbieden of als mensen hulp nodig hebben, kleine gebaartjes zoals oproepen om kaarten te versturen naar oudere mensen. Maar we hangen ook briefjes op in supermarkten, of ouderenflats om onze hulp aan te bieden. De saamhorigheid is groot in Nederland en dat is hartverwarmend. Veel oudere mensen kunnen geen kant op en zien de komende weken geen familie of andere mensen bij hun thuis of in het verzorgingstehuis of bejaardentehuis. Wat is het dan fijn om toch lieve berichtjes te ontvangen via een kaart of via andere mogelijkheden die geboden worden. 

Weekblad Zondag wil graag een steentje bijdragen de komende weken door oproepjes te plaatsen van mensen die hun hulp aanbieden aan wie dan ook die het hard nodig heeft. Oproepjes voor mensen die bijvoorbeeld jarig zijn maar het feest hebben moeten annuleren maar waar we toch iets voor willen doen door bijvoorbeeld met z’n allen een kaartje sturen naar deze persoon in kwestie. Oproepjes van mensen die hulp nodig hebben zoals boodschapjes doen, of die hulp nodig hebben in de zin van niet kunnen koken maar toch moeten eten. Hulp in deze zware tijden voor iedereen die het nodig heeft. 
Stuur uw oproep / aanbod naar Weekblad Zondag en wij zorgen ervoor dat het in onze krant komt te staan, geheel vrijblijvend om iedereen te helpen waar het maar kan. info@weekbladzondag.nl

Reacties