Hoornse Vrijwilligersprijs 2018
zondag 02 december 2018

In totaal kwamen er 31 aanmeldingen binnen via de website; 4 junior- vrijwilligers, 17 vrijwilligers en 10 organisaties. Uit alle aanmeldingen heeft de jury recent een keuze gemaakt. Er zijn negen genomineerden, drie per categorie. De negen genomineerden onderscheiden zich van de andere aangemelde vrijwilligers door hun veelzijdigheid, bijzondere inzet én betekenis voor de Hoornse samenleving.

De genomineerden zijn in de categorie junior- vrijwilligers Jelmer Zuidstra is 16 jaar en enthousiaste vrijwilliger in de wijk Bangert en Oosterpolder. Nikita Clasen is 17 jaar oud en vrijwilliger bij de spoedeisende hulp in het Westfriesgasthuis Hoorn. Michael en Ashley Hofmeijer voor hun inzet bij de Kinderkledingbank en het Sinterklaasfeest. In de categorie vrijwilligers zijn Rami Bichara Mardinos, vrijwilliger van het eerste uur in de Bibliotheek Hoorn, Hans Timmerman, geeft de buurtgroep Risdam- Noord Groen! deskundig advies en Frank Ettes van sportvereniging AV Hollandia de namen.

In de categorie organisaties zijn genomineerd Herberg Hoorn als verbindende factor van Hoornse organisaties en inwoners rond de Kerstperiode in de stad. Meer dan 1000 vrijwilligers doen er aan mee. Inloophuis Pisa, een gastvrij huis voor mensen uit Westfriesland die met kanker zijn geconfronteerd. En Stichting Evenementen Stad Hoorn (SESH) voor hun inzet tijdens evenementen in Hoorn. Van de genomineerden zijn presentatie filmpjes gemaakt die op de website www.hoornsevrijwilligersprijs.nl te zien zijn. Iedereen in Hoorn kan uit elke categorie op een filmpje stemmen. Wie de meeste stemmen krijgt is de winnaar van die categorie. Er worden dit jaar dus drie winnaars door het publiek gekozen. Wie kiest u? Op vrijdagavond 7 december, de Nationale Vrijwilligers dag, vindt de feestelijke uitreiking van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2018 plaats in de zaal van SG Newton aan de Dampten in Hoorn.

Reacties