HRTC Hoorn viert 75-jarig jubileum
zaterdag 05 oktober 2024

De vereniging, opgericht in 1949, heeft een rijke geschiedenis en heeft vele wielrenners voortgebracht die hun sporen in de wielersport hebben verdiend. Leden van HRTC Hoorn komen uit een groot deel van Noord-Holland, wat de club een brede regionale basis geeft. De dames en heren wielrenners rijden regionale, nationale en internationale wedstrijden. HRTC Hoorn heeft een grote jeugdafdeling die twee keer per week traint op de Holenweg in Hoorn.

Rijke geschiedenis en bekende wielrenners
HRTC Hoorn heeft door de jaren heen vele talenten zien opbloeien. Enkele van de meest bekende wielrenners die hun carrière bij HRTC Hoorn begonnen, zijn Hans Langerijs (Winnaar Olympia’s Tour en renner in de Tour de France), Pim Ligthart (Nederlands kampioen beroepsrenners weg 2011, met diverse zeges als beroepsrenner), Robert Slippens (Diverse zesdaagse zeges als beroepsrenner, vaak samen met Danny Stam), Mark Vlijm (winnaar diverse klassiekers en etappe in Olympia’s Tour), Wouter Mol (Winnaar van de Ronde van Qatar 2010 bij de beroepsrenners), Huub Duyn (Diverse zeges als beroepsrenner), Jetse Bol (3x eindwinnaar Olympia’s Tour), Robbert-Jan Mol (Diverse kampioenschappen bij de jeugd), Floris Goesinnen (Diverse zeges als beroepsrenner), Tessa Kleijn (2e plaats NK tijdrijden junior vrouwen 2023 en 3e plaats NK tijdrijden nieuwelingen meisjes 2020) en Stijn Vlieland (NK tijdrijden nieuwelingen 2024 en tweede op NK weg 2024 voor nieuwelingen).

Daarnaast heeft HRTC Hoorn momenteel twee professionele dames in haar gelederen: Maaike Boogaard en Tirza Wisse. Maaike won recent nog Grand Prix International d’Isbergues – Pas de Calais Féminin.
Sinds een paar jaar heeft HRTC Hoorn ook een toerafdeling die twee keer per week een rit door Noord-Holland rijdt met natuurlijk de ‘verplichte’ koffiestop met appelgebak.

Feestavond op 12 oktober
Ter ere van het 75-jarig jubileum organiseert HRTC Hoorn op 12 oktober een feestavond voor leden, oud-leden en iedereen die ooit betrokken is geweest bij de vereniging. We hopen dat dit jubileum een mooie gelegenheid biedt om terug te kijken op de rijke geschiedenis van de club en vooruit te blikken op een veelbelovende toekomst.
Het belooft een avond vol herinneringen en gezelligheid te worden.

Informatie en om je in te schrijven voor de feestavond kan via de website https://www.hrtc.nl

Reacties