Ierse Luistermuziek van Kilshannig in kerkje Aartswoud
donderdag 08 november 2018

Het concert start om 20:30, entree € 10 p.p. Kilshannig is een Noord-Hollandse 5 mansformatie en brengt akoestische luistermuziek uit voornamelijk Ierland en Schotland, waarbij u kunt rekenen op ingetogen ballades met prachtige harmonieën. De driestemmige zang is het kenmerk van deze band. Maar de sprankelende en opzwepende instrumentale nummers komen ook zeker aan bod. Kilshannig maakt luistermuziek waarbij u de voeten niet stil kunt houden en neemt het publiek mee naar de westkust van Ierland. 

Kilshannig brengt al ruim 25 jaar traditionele Ierse muziek. De naam van de band is afkomstig van het kleine gehucht Kilshannig (in het Iers Cill Seanaigh ofwel de kerk gesticht door St. Seanach), dat vlak ten zuiden van Rough Point ligt op het Dingle Peninsula, County Kerry, in Zuid-West Ierland. 

De bezetting van Kilshannig bestaat uit een vijftal zeer toegewijde muzikanten die veelal meerdere instrumenten bespelen zoals viool altviool, (low)whistles, anglo-concertina, bodhrán, contabas, gitaar en bouzouki. Het geluid van Kilshannig wordt voorts gekenmerkt door de vaak driestemmige zang en de heldere tenor van de leadzanger. Kilshannig speelt vocaal en instrumentaal eigen arrangementen van bekende en onbekende nummers uit de Keltische muziektraditie. 

De leden van Kilshannig zijn regelmatig naar westkust van Ierland geweest om te genieten van de imposante natuur en mystieke cultuur van dit prachtige eiland, om locale muzikanten te ontmoeten, en aldus inspiratie op te doen voor hun repertoire en hun arrangementen. Het spelen op festivals, het bezoeken van de talloze sessies en de indrukken van plaatsen als Doolin, Corofin, Lisdoonvara en het prachtige gebied the Burren gaven de muzikanten steeds ruim voldoende inspiratie voor een reeks sfeervolle optredens.

Reacties