Jaarlijkse platenmarkt in de binnenstad van Hoorn
vrijdag 06 juli 2018

De jaarlijkse platenmarkt in de binnenstad van Hoorn vindt dit jaar plaats op woensdag 25 juli en 1 augustus, met een extra platen-cd-boeken en curiosamarkt. Beide dagen vanaf 10 uur. Jaar na jaar weten meer  muziekliefhebbers de weg naar Hoorn te vinden, gezien de hernieuwde belangstelling voor vinyl van, met name, de jeugd is dat niet zo vreemd.

Vinyl platen zijn weer ongekend populair en alle muziekliefhebbers oftewel cratediggers kunnen hun hart ophalen tijden nieuwe editie van deze beurs, waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, singles, maxisingles en cd’s aanbieden. 

De platen & cd beurs in Hoorn wordt georganiseerd door ARC, de specialist die ook verantwoordelijk is voor de grootste platenbeurs ter wereld: de mega Platen en CD beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Door jarenlange ervaring zijn er goede contacten opgebouwd met veel buitenlandse prive standhouders die graag naar Hoorn komen.

De buitenlanders zijn bijzonder in trek bij vinyl-liefhebbers en cd-verzamelaars, omdat zij items meenemen die hier niet of slecht verkrijgbaar zijn: speciale uitgaven met een andere hoes, op gekleurd vinyl, met meer bonustracks of een andere B-kant. Ook de week erna op 1 augustus zijn er een flink aantal prive muziek verzamelaars vertegenwoordigd tijdens de tweede platen, boeken en curiosa markt deze zomer.

Alle muzikale stijlen zijn vertegenwoordigt, zowel op cd als op plaat. Van rock ’n roll tot dance, van soul tot nu metal en van punk to country. Naast tienduizenden platen en cd’s zijn er op de platenbeurs in Hoorn ook weer popmemorabilia, tijdschriften, foto’s en posters te vinden. Beide beursdagen starten om 10.00 uur, de toegang is gratis en vindt plaats in het centrum van Hoorn. Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 0229-213891 of kijk op www.recordplanet.nl 

Reacties