Jaarmarkt Blokker al bijna 40 jaar een begrip
vrijdag 18 augustus 2023

Een aantal standhouders weet Blokker al van het beginjaar in 1985 te vinden. We zijn blij dat onder andere ijscoman IJs van Gijs er ook dit jaar weer bij is en dat al voor de 38e maal!
Met 150 kramen is er voor iedere bezoeker wel iets te koop. De marktkramen vindt u op de Westerblokker, tussen de busbaan en Kolenbergstraat en rondom het plein bij juwelier Ben de Haan.
Slentert u liever niet langs de marktkramen? Dan zijn er nog tal van activiteiten voor zowel onze jongste bezoekers als voor hun (groot)ouders. Het parkeerterrein tegenover winkelcentrum De Beurs wordt die dag omgetoverd tot evenementen terrein. Daar is voor de kinderen een klimwand, een springkussen en voor iedereen met stalen zenuwen is er een spookhuis!

Achter het parkeerterrein is er gelegenheid voor de kinderen om een ritje op een pony te maken. Om het geheel compleet te maken is er die dag ook een ballonkunstenaar aanwezig en lopen de Bloknoten over de markt en zorgen zo voor de muzikale omlijsting. Kloppend hart van zowel markt als evenementen is winkelcentrum De Beurs.
Voor wie van kunst houdt of even tot rust wil komen, is er tijdens de markt, in de Dorpskerk aan de Westerblokker een expositie van schilder Leo Bot.

Om alles veilig te laten verlopen is de brandweer aanwezig en geeft als bonus ook nog eens spectaculaire demonstraties. Maar ook de vrijwilligers van de EHBO en verkeersregelaars worden ingezet. Alle verkeer rondom de jaarmarktlocaties wordt die dag omgeleid. Om die reden vervallen er ook enkele bushaltes.
Aan de inwendige mens wordt ook gedacht, zo is er op de markt en rondom het Beursplein eten en drinken in ruime mate te verkrijgen. Het Gouden Hoofd is de hele dag open voor koffie, thee, gebak, snacks, fris en een borreltje. Ook daar zullen de Bloknoten hun muziek ten gehore brengen.

Om de markt af te sluiten zal muziekformatie Thats for You een spetterend optreden verzorgen in Het Gouden Hoofd. Dat belooft een geweldige avond te worden die tot de kleine uurtjes doorgaat, Dus nogmaals ons welgemeende advies: zorg dat u er bij bent!

Reacties