Kids of Iron 2024
vrijdag 10 mei 2024

Voor het eerst is de organisatie volledig in handen van Stichting Westfriesland Events en daarom de nieuwe naam: Kids of Iron. Alle kinderen van 6-15 jaar uit heel Westfriesland zijn welkom om (weer) mee te doen.

Zaterdag in plaats van vrijdag
Niet alleen een nieuwe naam, maar ook de dag is anders. Voorheen was het event op vrijdagmiddag en de komende editie is dit op zaterdag. Om 11.00 uur start de eerste groep van 6-7-jarigen. De laatste groep van 12-15-jarigen start om 13.45 uur en sluit vervolgens de dag af. De jongste twee groepen doen een run-bike-run parcours en de oudste twee groepen leggen het parcours naast fietsend en rennend ook zwemmend af.

Nieuwe hoofdsponsor
Enthousiast laat projectleider Jordi Meester weten dat er ook een nieuwe hoofdsponsor is: Rinkel en Smit Bouw. “Er zijn veel wijzingen ten opzichte van eerdere edities en dat zorgt ervoor dat we het event dit jaar een kwaliteitsimpuls kunnen geven. We mikken door de zaterdag ook op meer deelnemers en we zijn ontzettend blij met Rinkel en Smit Bouw als hoofdsponsor. Zij zijn sportminded en doen graag iets voor kinderen uit de regio. Samen met Rinkel en Smit kunnen we het event de komende jaren verder ‘uitbouwen’.”

Locatie
Een van de dingen die onveranderd is gebleven is de locatie. Het event is net als voorgaande jaren bij het schelpenstrandje in het Julianapark van Hoorn. Alle deelnemende kinderen krijgen naast een medaille ook een speciaal Kids of Iron t-shirt. Meer informatie en inschrijven kan via: www.kidsofiron.nl

Reacties