Lezing Rodrigo van Rutte
donderdag 13 februari 2020

Rodrigo is omstreeks 1980 geboren in een Colombiaans ziekenhuis en door zijn moeder afgestaan voor adoptie. Nog in het ziekenhuis zijn hij en een andere baby, Matthijs, verwisseld. Beiden zijn geadopteerd door Nederlandse echtparen. 

In 2013 zoekt, en vindt, Rodrigo van Rutte via het programma Spoorloos zijn biologische moeder. Of was zij het toch niet; er bleven veel vragen. Rodrigo zocht verder en achterhaalde uiteindelijk wat er gebeurd was, en vond zijn echte biologische moeder. 
In het kader van het thema Identiteit werden in het afgelopen najaar twee films in de Zuiderkerk gedraaid: 'LION' en 'Like father, like son.' Evenals die twee films plaatst de levensgeschiedenis van Rodrigo van Rutte de vraag 'Wie ben ik?' centraal. In zijn lezing zal hij daar verder op in gaan.

In mei 2018 is hij gestart met het ‘Pop-up Museum of Adoption’ in Den Haag. Met foto-exposities maakt hij de geadopteerde zichtbaar: zijn verhaal en waarheid. Voor mensen, die op welke manier dan ook met adoptie te maken hebben, een aan te bevelen avond.Kerk open 19.30 uur; aanvang 20.00 uur; toegang vrij. 

Reacties