Malagride zingt Guthrie
maandag 13 januari 2020

Het programma Songs from Woody is in samenwerking met zangeres Geanne van Soelen. Hans en Geanne zingen enkele van zijn liedjes en vertellen over zijn leven. Woodrow Wilson (Woody) Guthrie (1912 - 1967) was een Amerikaans folkzanger die zichzelf begeleidde op gitaar en mondharmonica. Naast het vertolken van traditionele liederen, schreef hij veel sociaal bewogen liedteksten over rampen zoals de Dust Bowl (de Stofstormen) en politieke misstanden (De Grote Depressie). Later componeerde hij veel kinderliedjes, begrijpelijk als je weet dat hij in twee huwelijken totaal 7 kinderen kreeg, waaronder Arlo Guthrie die ook faam kreeg als singer-songwriter.

Hij speelde met beroemde folk muzikanten zoals Pete Seeger, Cisco Houston, Sonny Terry and Brownie McGhee. Er zijn veel opnamen van zijn liedjes. 
Zijn invloed is bepalend geweest voor de Amerikaanse folkmuziek.
Bob Dylan, Ramblin' Jack Elliott, Donovan, Bruce Springsteen zijn allen door hem geïnspireerd. Zijn bekendste lied is "This Land Is Your Land".

FOLK-CLUB ENKHUIZEN : Woensdagavond 22 januari, aanvang 20.00 uur, lokatie: Restaurant Die Port van Cleve, Dijk 74 - 76,Enkhuizen; Wij verheugen ons op uw muzikale bijdrage, de toegang is gratis.
Voor meer informatie T: 0228 314 903 (Hans).

Reacties