Meimaand onder stoom
vrijdag 26 april 2024

Wilt u weten wat de kracht van water en vuur is? Bezoek dan het museum op één van de stoomdagen in mei.

Op deze dagen wordt het vuur in de ketel opgestookt en kunt u de robuuste machines in werking zien. Machinisten en rondleiders leggen enthousiast uit hoe de stoommachines werken en wat de toepassing van stoomkracht in ons land betekend heeft. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te beleven in het museum.

Stoomdagen mei
Meivakantie: zondag 28 april t/m zondag 5 mei. Hemelvaartweekend: donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei. Molen- en Gemalendagen: zaterdag 11 mei t/m zondag 12 mei. Pinksterweekend: zaterdag 18 mei t/m maandag 20 mei. Canondagen: zaterdag 25 mei t/m zondag 26 mei. Kijk voor meer informatie op www.stoommachinemuseum.nl.

Dagje uit
Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht en zoekopdrachten kunnen kinderen spelenderwijs het museum verkennen. Help je de stoker bij het vuur in de ketel brandend te houden, dan krijg je als beloning een echt ‘stookdiploma’. Is de smid aanwezig in de oude smederij van het gemaal, dan kun je ook een ‘smeeddiploma’ verdienen. Misschien krijg je zelfs een door hem zelf gesmeed presentje.

Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4 in Medemblik, 0227 544732. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegangsprijzen: kinderen (5 - 12 jaar) € 6,-. Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar € 9,-. Museumkaart gratis.

Reacties