Musical door jongeren
zaterdag 03 februari 2024

Echter: dit is er eentje met een grote, gouden rand. Dit is namelijk de eerste musical die helemaal is gemaakt door jongeren. Zowel de tekst, als de dans en zelfs de gehele muzikale ondersteuning is speciaal geproduceerd voor dit bekende sprookje.

Het verhaal
In de magische onderwaterwereld leeft Lola, de kleine zeemeermin. Haar grootste wens is om eens naar boven te gaan, naar het land. Haar vader, koning Triton, vindt dit levensgevaarlijk en hij verbiedt Lola om naar boven te gaan. De mensen daar zijn gevaarlijk. Als op een dag prins Bastiaan van boord slaat door een storm, twijfelt Lola geen moment en redt hem. Prins Bastiaan weet niet wie zijn redder is, hij heeft haar enkel gehoord. Het meisje met de stem is met wie hij zal gaan trouwen. Daar denkt Aquarius anders over. Hij is vastbesloten om heerser van de onder- en bovenwaterwereld te worden. Door een sluw plan geeft hij Lola benen, maar krijgt haar stem daarvoor terug. Zal het Lola lukken om de prins voor zonsondergang op de derde dag te kussen? Of wordt ze weer een zeemeermin en moet ze voor eeuwig verblijven in de duistere grotten van Aquarius?...

DLZ-Theaterproducties
DLZ-Theaterproducties voert musicals op voor basisscholen en gezinnen die het minder breed hebben in West-Friesland. Zij doen dit geheel vrijwillig. Elke donderdagavond repeteren zij om uiteindelijk een komische, mooie, maar vooral supertoffe kindermusical neer te zetten. Dit doen zij in totaal met 13 jongeren die ieder een passie voor musical hebben. DLZ doet alles zelf: van decor tot grime, van muziek tot aan kostuums.

Muziek en tekst
De voorstelling is speciaal gemaakt voor DLZ-Theaterproducties. Dave Moses (20), oprichter van DLZ-Theaterproducties, is verantwoordelijk voor de tekst en de muziek. ‘’Een enorme uitdaging, want zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan. Een enorm tof project dat tienduizend keer beter heeft uitgepakt dan dat ik ooit had durven dromen!’’ aldus de enthousiaste twintiger. Hij wordt ondersteund door Rick Bos (regie) en Misty Haakman (Vocal Coach).

Op 18 februari speelt de show in Inventas (Grootebroek), op 21 februari in het Scagon (Schagen), 22 februari in het BonTheater (Medemblik) en 23 februari in Het Postkantoor (Bovenkarspel). Voor tickets kunt u naar www.dlz-theaterproducties.nl.

Reacties