Musical Kruistocht met Hoornse Lotte
donderdag 07 februari 2019

De musical is op vrijdag 15 februari te zien in het Park schouwburg in Hoorn. Lotte kreeg afgelopen zomer te horen dat ze na auditie een plek had bemachtigd in de cast van de musical Kruistocht in Spijkerbroek. Ze was enorm blij toen ze hoorde dat ze deze professionele productie mocht gaan spelen en een droom ging daarmee in vervulling.

Met heel veel plezier ging ze 3 weken lang repeteren in de zomervakantie in Zaandam. En na de première op zaterdag 29 september in Zaandam toert ze nu met de cast door het hele land.Het verhaal van de musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thea Beckman. De vijftienjarige Dolf komt via een tijdmachine terecht in een Middeleeuwse Kinderkruistocht. Met zijn moderne kennis helpt hij de kinderen tijdens de kruistocht over hoge bergen, bij ziekte en wanneer rovende ridders aanvallen. Lotte is onderdeel van een cast met 50 kinderen en volwassenen die uit heel het land komen en ze mag 27 voorstellingen spelen. In de musical doet onder andere Rein van Duijvenboden mee, bekend van Mainstreet en de film Hart Beat, waarin hij naast Vajen van den Bosch de hoofdrol voor zijn rekening nam.

Passie voor zingen, acteren en musical zit er al jongs af aan in bij Lotte. Ze is begonnen bij Kids on Stage en heeft daarna een aantal voorstellingen met Westend Junior mogen spelen. Vorig jaar speelde ze nog de hoofdrol Wendy in de musical Peter Pan in Het Park. Deze schouwburg is haar niet onbekend, want ze heeft daar al heel wat keren op het toneel gestaan. Onder andere in de kindercast van verschillende voorstellingen van Musicalvereniging Westend. En op haar 10e stond Lotte in de provinciale finale van het Kinderen voor Kinderen songfestival in het Park. Toen wist ze zeker dat ze dit alleen maar nog meer wilde gaan doen. 1,5 jaar geleden heeft ze 10 weken lang gewerkt met Karin Bloemen en heeft met haar op de uitmarkt in Amsterdam gezongen. Inmiddels is Lotte begonnen aan een theateropleiding in Haarlem om verder te werken aan haar droom. Ze heeft een druk bestaan door het spelen in deze musical maar ze zou het voor geen goud willen missen. Op onderstaande link kunt u de trailer zien: https://youtu.be/MF7c4B3leJA 

Reacties