Najaarsmarkt woensdag 8 november
zaterdag 04 november 2023

Samen met zijn zoon Sjoerd staat hij onder andere op de markt in het centrum van Hoorn. Op woensdag 8 november zijn zij daar ook met hun kraam aanwezig tijdens de jaarlijkse Hoornse Koemarkt. Daarnaast vind u hen ook op de markten in Heemskerk (vrijdag) en Purmerend-Wormerplein (zaterdag). Jarenlang hebben zij ook op de markt gestaan in de Huesmolen, de Kersenboogerd, in Medemblik en in Stedebroec.

Echte Friese producten
De kraam van Siebe Reitsma is gevuld met heerlijke producten zoals taaikoeien, suikerbrood, Oranjekoeken en Friese Dúmkes. Alle producten op de kraam worden dagelijks vers gemaakt en zijn heerlijk van smaak. Neem bijvoorbeeld het Suikerbrood, dit is een typisch broodspecialiteit uit Friesland. In dit brood is suiker meegebakken, in Friesland noemen zij dit Fryske Sûkerbôle. Een leuk weetje is dat suikerbrood in Friesland wordt gegeven als cadeau aan moeders die net bevallen zijn van een meisje, kreeg je een jongen dan werd er krentencake geschonken.

De Friese Oranjekoek dankt zijn naam aan de in de koek meegebakken dunne snippers gekonfijte sinaasappelschil. De koek bestaat verder uit amandelspijs en koekdeeg. Traditioneel wordt de koek met een laagje glazuur bedekt waarop een versiering van crème wordt gespoten.
De Friese Dúmkes zijn brosse kruidige koekjes met hazelnoot en anijs en smaken heerlijk bij de koffie of thee.
Kom gezellig langs op 8 november bij de kraam van Siebe Reitsma Brood, Koek & Banket. De kraam staat op de hoek van de Veemarkt/Gedempte Turfhaven en is geopend vanaf 08.00 uur (tot 18.00 uur).

Voor bestellingen kunt u contact opnemen met Sjoerd Reitsma: T. 06-22384045 of via sjoerdreitsma73@hotmail.com

Reacties