Nieuw initiatief in tijden van corona
maandag 23 maart 2020

De Frisse Jongens reinigen werkplekken, op een verfrissende manier. Dé jongens zijn; Devon Zwierenberg (20) en Kaz Putters (21). Devon vertelt dat hij samen met zijn jeugdvriend Kaz op dit idee is gekomen tijdens zijn stage. Een schoonmaakbedrijf maakte zijn toetsenbord schoon met slechts een vochtig doekje. Bij nadere inspectie zag Devon dat het toetsenbord eerder vuiler dan schoner was geworden. Devon heeft hierop research gedaan en kwam met een unieke werkwijze.

Het concept werkplek reinigen is niet nieuw maar deze jonge ondernemers geven er wel een geheel eigen draai aan. Zo gebeurt het schoonmaken van toetsenborden, muizen en monitoren bij bedrijven geheel in pak met parelwitte sneakers. De Frisse Jongens zijn uitgerust met moderne en milieu vriendelijke schoonmaakproducten en ‘fluisterstille compressoren’. Dit om de medewerkers zo min mogelijk te storen tijdens de schoonmaak. Na afloop wordt er met speciale stofzuigers met HEPA filters (tegen het vrijkomen van fijnstof) de ruimte om de werkplek nog eens gereinigd.

Ondanks de jonge leeftijd van beide ondernemers weten zij dus dondersgoed waar ze mee bezig zijn. Hun visie is opmerkelijk modern en uniek in deze branche. Beide heren zijn geboren in een ondernemersgezin en kregen het ondernemen met de paplepel ingegeven. “Wij houden regelmatig ruggespraak met onze ‘advisory board’ (een viertal bekwame ondernemers uit verschillende disciplines), net als de Tech startups uit Silicon Valley” meldt Kaz met een knipoog.

Nu veel bedrijven op slot zitten vanwege de corona-crisis bieden de Frisse Jongens een ‘complete-desinfectie’ aan waarbij zij een kantoorpand met desinfecterende middelen zo fris mogelijk maken.

Devon; “Vooral grote en middelgrote bedrijven die succesvol zijn binnen onder anderen de ICT, communicatie- en dienstensector vinden ons erg interessant. Vooral de combinatie van het welzijn van de werknemers en hun omgeving én onze unieke performance vallen in de smaak”.

Kaz; “Vorige week waren wij onder anderen te gast bij het bureau ‘Make Marketing Magic’. Een jong, dynamisch en eigentijds bedrijf. Het was superleuk om te doen en nog leuker om daarna alle positieve reacties op social media terug te zien”.

De Frisse Jongens hebben hun missie scherp voor ogen; ‘Wij gunnen iedereen een schone en verantwoorde werkplek’. Wil jij ook de Frisse jongens op je werk? kijk dan op frissejongensaanhetwerk.nl.

Reacties