Nieuwe vlog over toekomst van Hoorn
donderdag 22 juli 2021

De vlogs zijn gemaakt als onderdeel van de Hoornse stadsgesprekken over discriminatie, inclusie en het koloniale- en slavernijverleden. De vlogs zijn te zien op www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken en de website van lokale omroep Weeff. In de vlog die op 17 juli verschijnt, gaan Desi Bootsman en Pim Meijer op bezoek bij Always Forward om te praten over hoe sport verbindt en verbroedert. Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen kondigde het Hoornse stadsbestuur ‘een open en breed stadsgesprek’ te willen organiseren. ‘Niet alleen over Coen, maar ook over hoe wij met elkaar samenleven, naar elkaar kijken en met elkaar omgaan’.

Luisterseizoen
De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. In dit seizoen staat luisteren centraal. Het seizoen bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van vijf podcastafleveringen, drie talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een serie vlogs met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn delen. Alle afleveringen zijn te vinden op www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken.

Vlogs
In mei riep de gemeente inwoners op om hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn te ontwerpen. In samenwerking met lokale vloggers vertellen deze inwoners in een vlog over hun ideeën voor een toekomst in Hoorn waarin iedereen telt en erbij hoort. Ook deze ronde van de stadsgesprekken levert weer veel verschillende invalshoeken op; van Keti Kotigesprekken tot Coen en van hoe sport kan verbroederen tot een idee voor het museum van de toekomst.

Sport verbindt
In de vlog die op 17 juli verschijnt, gaan Desi Bootsman (bekend van Omroep WEEFF) en Pim Meijer op bezoek bij voetbalvereniging Always Forward. Desi en Pim spreken Mahmood en Jasper. Mahmood is een aantal jaar geleden vanuit Syrië in Nederland terecht gekomen, en is al snel in Hoorn gaan voetballen. Het heeft hem niet alleen snel nieuwe vrienden opgeleverd én gezorgd dat hij de Nederlandse taal onder de knie kreeg, maar hij is nu ook jeugdtrainer op de club. Jasper speelt al 14 jaar voetbal bij dezelfde club en traint ook de jeugd. Hij vertelt hoe het was om een nieuwe speler en jeugdtrainer erbij te krijgen uit Syrië. We leren dat sport verbindt en verbroedert als zowel degene die nieuw is, als de plek waar diegene terecht komt, elkaar de hand reiken.

Reacties