Online je tuin vergroenen
donderdag 07 januari 2021

Steeds meer tuinen worden versteend; de toename van verharding heeft negatieve effecten op het welbevinden van mens, dier en natuur. Op dinsdagavond 12 januari om 19.30 uur belichten drie sprekers dit onderwerp vanuit een verschillend perspectief. 

Deelname aan de inspiratiesessie ‘De Groene Lente’ staat open voor alle liefhebbers. Dankzij een bijdrage van het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland wordt dit gratis aangeboden.

Nienke Plantinga zal het spits afbijten met ‘Hoe maak ik mijn tuin diervriendelijk?’ In de presentatie toont Nienke de mogelijkheden in de tuin met nieuwe inzichten, voorbeelden, tips en trucs.
Nienke die werkt bij de Operatie Steenbreek, sluit hiermee aan bij haar eerder verschenen boeken ‘Avontuurlijk Tuinieren’ en ‘Maak je eigen jungle’. 
Madelon Oostwoud, schrijfster van ‘Een kleine eetbare tuin met vaste planten’ en ‘Voedselbos’, tuiniert al meer dan 20 jaar op 5 x 5 meter. Madelon werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2016 en zal worden geïnterviewd door Ted van der Bruggen. Genieten van heerlijk fruit, groente, kruiden en eetbare bloemen van eigen grond kan ook met een kleine tuin of balkon, zo stelt Madelon. Dat deze dame met groene vingers in Amsterdam woont en een voedselbos in Schellinkhout beheert dat is bij West-Friezen bekend. 
De derde spreker is Dick van Kleinwee, voorzitter van Groei en Bloei Hoorn & Omstreken. Hij zal tijdens zijn betoog ‘Groen en gemakkelijk’ de ins en outs vertellen en laten zien van de onderhoudsvriendelijke tuin. Deze Groei en Bloei afdeling heeft zo'n vierhonderd leden. Dick bundelt deze avond de kennis en kunde van de leden tot voor ieder praktische adviezen.

De voorzitter van 'Risdam-Noord Groen', Ted van der Bruggen, vertelt: “Omdat er steeds in 20 minuten een ander perspectief voorbijkomt wordt het een avond vol variatie. Natuurlijk is er na iedere presentatie gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor iedere deelnemer met een tuin of balkon wordt dit een interessante avond.”

'Risdam-Noord Groen' is trots dat deze drie kanjers van het groen hun bijdrage willen leveren!
Deelname is gratis! Aanmelden kan via risdamgroen@gmail.com. Meld u op tijd aan want het aantal deelnemers is beperkt!
U krijgt binnen twee dagen een bevestiging met de link naar de online inspiratiesessie.

Reacties