Op Roet krijgt Europese nominatie
vrijdag 13 april 2018

Amateo is het Europese Netwerk voor actieve participatie in culturele activiteiten. Het netwerk wordt gevormd door culturele instellingen en organisaties uit verschillende Europese landen. In totaal hebben zich 42 cultuurprojecten aangemeld uit 16 verschillende Europese landen. Er zijn 5 projecten genomineerd. Volgens het jury rapport demonstreren zij allemaal de kracht en het grote bereik waar goede amateurkunst toe in staat is. Daarnaast hadden alle projecten een duidelijke link met de actualiteit. 

Voor de EdvanHoornFucktheSystem was dat de gebeurtenissen rondom vluchtelingenkampen in het Midden Oosten, met een grote rol voor de eenling in gevecht met de systemen. Met een cast van 40 spelers/zangers waaronder twintig nieuwkomers, was het een voorstelling die het publiek in beweging bracht. Andere genomineerde projecten komen uit Denemarken, België, Slovenië en Engeland.

Voor spelers en het artistieke team van Op Roet komt de nominatie als een grote verrassing. ‘Het geeft nogmaals aan dat de voorstelling veel heeft losgemaakt,’ aldus regisseuse Lyda Tijsen. Samen met schrijfster Ingrid Docter reist zij op 10 mei af naar Ljubljana, Slovenia, waar de winnaar bekend zal worden gemaakt.

Reacties