Open repetities Hoorns Byzantijns mannenkoor
zaterdag 07 september 2019

 

De Byzantijnse muziek roept blijkbaar veel vragen op.  Vanwege de belangstelling voor de Byzantijnse zang, heeft het Hoorns Byzantijns Mannenkoor besloten een paar open repetitieavonden te houden.

Onder de vele luisteraars moeten zijn er ook liefhebbers die de zang zélf willen beoefenen. Hier is voor hen dé gelegenheid er even in te duiken. Mannen (ja, het is en blijft en mannenkoor) die hun stemgeluid eens willen voegen bij de ruim dertig vaste koorleden, kunnen geheel vrijblijvend een paar keer binnen lopen.   

 

Het repertoire van het koor bestaat uit zowel liturgische liederen als volksliederen. Kennis van het notenschrift? Het is een voordeel, maar niet noodzakelijk. Kennis van de Russische taal? Nee hoor, de dirigent is hier een kei in en hij maakt je wel duidelijk hoe en wat je zingt. Het koor is in de loop der jaren een veel gevraagde gast. Het verzorgt de liturgie in kerkdiensten, maar treedt ook regelmatig op met een volledig concertprogramma. Zijn er heren die nieuwsgierig geworden zijn, die zingen in een prettige sfeer willen beleven? Kom dan gerust eens langs. De partituur ligt voor je klaar.

Interesse? Kijk op onze website, hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl of neem contact met ons op via 06-8247 5534 (Secr.) of via info@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl Tijd: dinsdag 14 en 21 september, van 20.00 – 22.15 uur. Plaats: Wijkcentrum Kersenboogerd, Brederogracht 1, Hoorn.

 

 

 

Reacties