Opera House bij Vue Hoorn
zondag 14 januari 2018

Tijdens deze voorstellingen neemt u plaats in een luxe bioscoopstoel, omringd door grandioos geluid en beleeft u de voorstelling op het grote doek, onder het genot van een welkomstdrankje. Op dinsdag 16 januari om 20.15 uur kunt u genieten van de opera Rigoletto van Verdi.

Op dinsdag 23 januari om 14.00 uur wordt de voorstelling herhaald.Tickets zijn te koop voor slechts €17,50 (dinsdag 15,- euro). Tickets: https://www.vuecinemas.nl/specials/special/vue-opera. Bedrogen onschuld, dat is waar het om draait in David McVicar’s enscenering van Verdi’s indringende tragedie voor The Royal Opera. Rigoletto, hofnar van de losbandige hertog van Mantua, wordt door de vader van een van de slachtoffers van zijn broodheer vervloekt om zijn onbeschaamde geschater.

Als de hertog Rigoletto’s dochter Gilda verleidt, lijkt het of de vloek is uitgekomen… David McVicar benadrukt in zijn productie de wreedheid die hoogtij viert aan het hof van Mantua. Rijk geklede hovelingen geven zich op de klanken van Verdi’s vurige dansen over aan orgieën en drinkgelagen. De opera telt vele muzikale hoogtepunten. Daaronder de lichtzinnige aria ‘La donna è mobile’, waarin de hertog zijn minachting voor vrouwen breed uitmeet, maar ook Gilda’s superbe, weeklagende duetten met Rigoletto en de hertog, en het overweldigende kwartet in het derde bedrijf dat de stemmen zo fraai met elkaar verweeft terwijl het verhaal zich naar de verpletterende ontknoping spoedt.

Giuseppe Verdi omschreef in 1855 Rigoletto als zijn ‘beste opera’. Hij had het aan de stok gekregen met de staat – de censors hadden bezwaar tegen de manier waarop de immorele hertog was geportretteerd – maar hij haalde zijn gelijk met het enorme succes van de première in 1851. Rigoletto werd in de daaropvolgende tien jaar 250 keer uitgevoerd en heeft sindsdien altijd repertoire gehouden. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eYyuK5xLgSc

Over Royal Opera House bij Vue. Het fameuze theater Covent Garden te Londen staat niet alleen bekend om de prachtige architectuur, maar ook om de indrukwekkende opera- en balletvoorstellingen. Bij Vue zitten de bezoekers ‘vooraan in de zaa’l bij de meest uiteenlopende en adembenemende klassieke stukken tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Door middel van een fantastische projectie op onze bioscoopschermen kan het publiek vanuit een luxe bioscoopstoel genieten van stukken die op dat moment live in Londen worden opgevoerd.

Elke voorstelling wordt gepresenteerd door geliefde persoonlijkheden uit de opera- of balletwereld, die ons exclusieve interviews en kijkjes achter de schermen brengen. Website: https://www.roh.org.uk  

Reacties