Orgelconcert
donderdag 06 juni 2019

Op maandag 10 juni (2e Pinksterdag) organiseert Stichting Concertfonds Hoornse Orgels een orgelconcert in de Koepelkerk aan het Grote Noord. Organist Mark Heerink zal beide orgels van de Koepelkerk bespelen. Het programma begint op het Klop-orgel met twee orgelwerken van Sweelinck en Preston. Het Klop-orgel is een groot verrijdbaar kistorgel met tien registers dat in 2009 speciaal gebouwd is voor het voormalige Sint Janskoor. Vervolgens wordt het programma voortgezet op het Maarschalkerweerd-orgel en u kunt luisteren naar werken van Bach, van Elven, Dupré, Duruflé en Widor. Van de laatst genoemde componist zal Mark Heerink de beroemde Toccata uit diens vijfde orgelsymfonie uitvoeren.

Mark Heerink studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de Hoornse Koepelkerk en dirigeert hij onder meer Voces Cyriaci en de Schola Cantorum. In 2016 werd hij benoemd tot stadsorganist van Hoorn. In die hoedanigheid organiseert hij concerten rond de Hoornse orgels en projecten voor kinderen.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt een uur. Het programma geeft een toelichting bij de te spelen orgelwerken en het publiek kan de verrichtingen van de organist volgen op een groot scherm. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl

Reacties