Orgelconcert Westwoud
vrijdag 26 april 2024

Organist
Wilmink wordt gezien als een van de grootste orgeltalenten in Nederland van dit moment. Deze jonge organist werd geboren in Twente in 2001 en raakte op vroege leeftijd in de ban van het orgel. Inmiddels voerde zijn concertagenda hem onder meer naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Litouwen en werd hij eersteprijswinnaar van verschillende orgelconcoursen. Zijn orgelstudie, begonnen in 2014, vervolgde hij in 2019 aan het conservatorium van Rotterdam. Tijdens zijn bachelorstudie aldaar studeerde hij bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková, naast improvisatie bij Hayo Boerema én sloot hij de studie kerkmuziek af. Zijn bachelorexamen orgel werd met een 10 beoordeeld! Momenteel volgt hij de masterstudie in Rotterdam. Naast zijn soloconcerten, treedt hij solistisch op met orkesten en begeleidt hij regelmatig koren en ensembles. Ook heeft hij een YouTube-kanaal waarop hij eigen opnames publiceert.

Als kerkmusicus is hij sinds 2022 verbonden aan de St.- Stephanuskerk te Borne alwaar hij is aangesteld tot organist-dirigent. In 2023 is hij voor twee jaar benoemd tot organ scholar in Ratingen (Duitsland). Meermaals speelde hij tijdens Missen die live werden uitgezonden op NPO 2. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus, is hij ook actief als privédocent orgel.

Het gratis concert op 5 mei in Westwoud begint om 15.30 uur en duurt een uur. Na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de onkosten.

Reacties