Projectkoor Inspirations start met Westfriese Helden
zondag 10 juni 2018

Het wordt een muzikaal eerbetoon aan allen die zich met gevaar voor eigen leven in de periode 1940-1945 hebben ingezet voor onze vrijheid. Het project staat onder leiding van dirigent Alex Hylkema. Het combo staat onder leiding van Patrick Rus.

De kern van het verhaal zal onder meer gaan over de wapendroppings in Westfriesland, de slag bij Rustenburg, de evacuatie van Ursem en Rustenburg daarna. Over iedereen, die in deze periode, op wat voor manier dan ook, anderen hebben geholpen: onze Westfriese Helden.

Het muzikaal eerbetoon, zal voornamelijk bestaan uit moderne en bekende popmuziek, maar ook passende muziekstukken uit bekende musicals maken deel uit van het repertoire. De voorstellingen zijn gepland op 11 en 12 oktober 2019, exact 75 jaar na ‘De slag bij Rustenburg’. De voorstelling zal worden ondersteund met onder andere historische en actuele filmbeelden alsmede met interviews.

Mee doen? Op maandagavond 18 juni, aanvang 20.00 uur is de open repetitie en informatieavond in De Groene Toren, West 19 te Avenhorn. Het project is ook bijzonder geschikt voor mannelijke zangers. Jeugdleden zijn speciaal van harte welkom, zij zullen een prominente rol krijgen in de voorstelling. De wekelijkse repetities zijn vanaf maandagavond 3 september 2018 van 20.00 uur tot 22.00 uur: het project heeft een looptijd van ruim een jaar. Voor informatie en aanmeldingen: hans-blom@xs4all.nl 

Reacties