Schaatsmarathon IJsbaan De Westfries
zaterdag 18 november 2023

Dit is een reeks marathonschaatswedstrijden die gereden wordt op de diverse kunstijsbanen in Nederland.

Top-schaatsen
Dit jaar wordt de wedstrijd op de zondagmiddag verreden. Er komen vier categorieën aan het vertrek. De topdivisie dames en heren en de beloften divisie dames en heren. In alle categorieën komen er plaatselijke favorieten aan het vertrek. In de topdivisie heren moeten wij letten op Bart Mol, de man uit Wervershoof die al enkele top twintig prestaties neerzette. Bij de dames is het natuurlijk vooral Irene Schouten van de ploeg Zaanlander die al enorm aan de weg timmerde dit seizoen. Het is echter de vraag of de marathonwedstrijd in Hoorn in haar wedstrijdprogramma past. Mocht Irene Schouten niet aanwezig zijn dan kunnen we terugvallen op een aantal lokale favorieten waarbij we Sofia Schilder, Beau Wagemaker, Anne Leltz en Janne Berkhout niet mogen vergeten.

West-Friese toppers
Dat het in West-Friesland wel goed zit met de aanvoer van nieuwe marathonschaatstalenten bewijst de ranglijst bij de beloften divisies. In deze divisies zien we bij de Dames Jet Fransen en Iris Tiben van het Wokke vastgoed BV team in de top tien van het klassement. Bij de heren doen de mannen van het Wokke team het ook meer als goed zo hebben we al top klasseringen gezien van Arn Botman en Bram Kras. Ook staan er vier Westfriezen in de top tien van het klassement. Daan Berkhout, Arn Botman, Chris Berkhout en Ivo de la Porte.

Kortom, genoeg reden om zondag 26 november de plaatselijke favorieten te komen aanmoedigen op de Westfries.

Optisport IJsbaan De Westfries, Westfriese Parkweg 5 in Hoorn, Tel. 0229-277660, www.optisport.nl/schaatsbaan-de-westfries-hoorn

Reacties