Smaakverandering bij kanker
woensdag 09 oktober 2019

Het Dijklander Ziekenhuis organiseert een interactief diner voor patiënten die chemotherapie krijgen. Zij merken namelijk vaak hun eten door de behandeling niet meer smaakt zoals voorheen. Tijdens het interactief diner leren patiënten óf en hoe ze hun smaak kunnen sturen.

Samen met dieetkok Cees Neefjes bedacht senior verpleegkundige Annita van der Meulen, werkzaam op het Dagcentrum Oncologie, het idee om dit diner te organiseren. Op basis van het persoonlijke smaakprofiel kan worden geadviseerd bepaalde ingrediënten te gebruiken om de maaltijd voor de patiënt weer op smaak te brengen, zodat het eetgenot terugkomt. Annita: “Chemotherapie tast vaak de smaakbeleving aan, terwijl goede voeding een grote rol speelt in het herstel. Maar ook is het genieten van eten heel belangrijk voor kwaliteit van leven van patiënten. Met de tips die de patiënt gaat ontdekken tijdens dit interactieve diner hopen we een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de smaakbeleving en dat de patiënt hierdoor weer zin in eten gaat krijgen. Zodat ze kunnen genieten én sterker zijn voor de volgende behandeling.”

Datum en programma
In 90 minuten leren deelnemers van kok Cees Neefjes óf en hóe u uw smaak kunt sturen. Omdat samen genieten minstens zo belangrijk is, mogen partner, vriend of vriendin mee op persoonlijke smaakontdekkingsreis. Het interactieve diner is op zaterdag 19 oktober 2019 om 16:00 tot 17.30 uur in het personeelsrestaurant van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn, Maelsonstraat 3. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
U kunt zich voor 12 oktober aanmelden via onderstaand mailadres: etenmetsmaak@westfriesgasthuis.nl

Graag doorgeven:
• Naam, geboortedatum, telefoonnummer
• Aantal personen (max. 2)
• Eventueel dieet

Let op, het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol. U ontvangt per e-mail een bevestiging met verdere instructies. Mocht u achter het net vissen, dan plaatsen we u op de reservelijst.

Reacties