Stichting DAS start met walking football
maandag 11 juni 2018

Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden.

Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in voorop. Kick off op 19 juni 2018. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met walking football organiseert de Stichting DAS (De Actieve Senioren) in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, een startbijeenkomst en demonstratie op 19 juni 2018.

Deze bijeenkomst heeft een informatief karakter, waar er uitleg gegeven wordt over de spelregels en andere zaken rondom het spel. Daarnaast zal er een demonstratie worden gegeven. Tijdens de demonstatie willen wij onder deskundige leiding laten zien, hoe je op gevorderde leeftijd nog verantwoord kan sporten. Ben je nog fit en heb je belangstelling kom naar de kick off.

Informatiebijeenkomst DAS walking football. Datum : 19 juni 2018. Tijdstip : 10:00 uur. Locatie : Kantine FC Medemblik. Almereweg 44 Medemblik. De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 60+ en laagdrempelig, zodat iedere zestigplusser mee mag doen en de kosten laag zullen zijn (€5,- per maand). Tevens is er medische zorg aanwezig. Het geheel staat onder deskundige leiding. Bij genoeg aanmeldingen wordt er op 4 september 2018 van 10.00 tot 12:00 uur gestart en wekelijks herhaald. Na afloop van de activiteit kan onder het genot van een koffie, thee of fris, voetbal en ander sportief nieuws besproken worden. Aanmelden is voor de kick off op 19 juni niet nodig. Ik ben altijd welkom. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met: Niek Hoogendijk telefoon: 0227 548441 of Paul Stam telefoon 0227 543195. 

Reacties