Streker Oerbos Survivalrun 2018
vrijdag 09 februari 2018

Als vanouds wordt weer een gevarieerd parcours uitgezet met de start in het Streekbos, via natuurgebied de Weelen, Bovenkarspel, Grootebroek, naar de finish op de atletiekbaan van SAV in Grootebroek. Het parcours wordt grotendeels over onverhard terrein afgelegd, waarbij onderweg maximaal 60 hindernissen moeten worden overwonnen.

De hindernissen bestaan uit sloten, duikers, hopen grond, bomen en alles wat er verder tussen is geplaatst en gehangen zoals touwen, netten, balken. Er zullen weer een aantal takelhindernissen worden opgesteld. Ook kan men kanovaren, handboogschieten, houthakken en boomstammen sjouwen.

De run heeft intussen een flinke nationale bekendheid gekregen, hetgeen blijkt uit het deelnemersveld welke is uitgegroeid tot het maximum van 1200 deelnemers. Deelname is mogelijk vanaf 10 jaar voor de recreatieve en 12 jaar voor de wedstrijddeelnemers.

De organisatie van deze tweejaarlijkse survivalrun bestaat uit een vast bestuur van zeven en een bouwploeg van zo’n twaalf man. Naast deze kern zijn er vooral op de dag van de run nog zeker 250 vrijwilligers in touw bij de hindernissen, start en finish, inschrijving, als verkeersregelaar en noem maar op. Zonder die vrijwilligers en niet te vergeten de hulp van de handboogschietvereniging, reddingsbrigades, rode kruis, scoutinggroepen enz. is de organisatie van dit sportspektakel onmogelijk.Voor meer info www.ssv-oerbos.nl

Reacties