Toos Rosé een feit
dinsdag 10 juli 2018

Het idee voor de wijn kwam tot stand door de kleinkinderen van Toos van der Valk die haar voor haar verjaardag wilde verrassen. “Over de naam had ik niets in te brengen”, lacht Toos. Volgens haar kleinkinderen mocht dit niet anders. “Wel over de smaak en uitstraling uiteraard. Het moest een lichte en frisse rosé worden. Samen met de wijnmakers van familie Castel is deze wijn tot stand gekomen”. 

Het eindresultaat is Toos Rosé: een frisse fruitige rosé met tonen van wilde aardbeien en verse kersen uit Luberon. Gemaakt van de druivenrassen Grenache en Syrah. 


Toos geeft aan: “Dit is echt een leuke ervaring geweest. Vooral dat ik de wijn samen met een aantal kleinkinderen van fles tot smaak heb gecreëerd maakte het nog specialer”. De rosé is onder andere verkrijgbaar bij Gall & Gall en verschillende Van der Valk vestigingen. Van der Valk en het Franse wijnhuis Castel
Castel en Van der Valk zijn beide familiebedrijven met een lange geschiedenis. Eigenaar Pierre Castel, (92 jaar), heeft nog steeds de dagelijkse leiding. Net als bij van der Valk zitten er op veel strategische plekken familieleden in het bedrijf.

Kwaliteit en familiebanden zijn net als bij Van der Valk speerpunten. Ook is Castel al jaren de leverancier van de huiswijnen en kaartwijnen bij Van der Valk. Het familiebedrijf Castel is opgericht in 1949 door Familie Castel bestaand uit 9 broers en 1 zus. In het 69 jarig bestaan is het familiebedrijf van Castel uitgegroeid tot de grootste wijnproducent van Europa en Frankrijk, en de tweede grootste in bier en softdrinks in Afrika. 
De kracht achter het familiebedrijf onder leiding van Pierre Castel is de liefde van de familie voor wijn die ze graag delen. Castel is wereldwijd bekend in ongeveer 130 landen om hun merken en Chateaux en Domaines. http://www.groupe-castel.com/

Reacties