Tuinvogels herkennen
dinsdag 14 januari 2020

Leer in een ochtend de meest voorkomende tuinvogels te herkennen. Het verschil tussen de mus en de merel ken je misschien wel. Maar wat is het verschil tussen de pimpelmees en de koolmees? Of zit er een huismus of vinkenvrouw op de voedertafel?

In het weekend van 24, 25 en 26 januari 2020 wordt de Nationale Tuinvogeltelling gehouden. Doet u er ook aan mee?! In deze workshop laten we u ook zien hoe u aan de slag kunt gaan en de telgegevens door kunt geven. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de KNNV afd. West-Friesland. We beginnen met behulp van een diapresentatie het meest veel voorkomen tuinvogels leren kennen en daarna gaan we met verrekijkers buiten oefenen. De verrekijken zijn bij ons te leen.

Voor wie is deze workshop vooral bedoeld? Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen die mee willen doen met de Nationale Tuinvogelstelling en er meer van willen weten en uiteraard voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels (dichtbij huis). De workshop wordt op zaterdag 18 januari van 09.30 – 11.30 uur in het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2, Enkhuizen. Kosten € 7.30 incl. koffie/thee. Aanmelden is noodzakelijk reservering@hertenkampenkhuizen.nl of 0228 320310 en kan tot vrijdag 16 januari 12.00 uur. Bij niet voldoende animo gaat de workshop niet door.

(Foto bijschrift: Gemaakt door Jacob Joritsma)

Reacties