Voorleesmarathon Westfriesland
vrijdag 12 januari 2018

Het Nationale Voorleesontbijt 2018 vindt plaats op woensdag 24 januari. Dit ontbijt vormt de start van De Nationale Voorleesdagen. De Westfriese Bibliotheken organiseren samen met 15 kinderdagverblijven en peuterspeelzalen een Voorleesontbijt. Tijdens het ontbijt lezen 10 wethouders en 4 burgemeesters voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren.

De voorlezers lezen het bekroond prentenboek van 2018 ‘Ssst! De tijger slaapt’ voor. In Ssst! De tijger slaapt, willen de dieren haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: alle dieren zweven één voor één met een ballon over de tijger heen.

Maar de dieren hebben wel hulp nodig. De kinderen worden dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor?

Het beloofd een spannend uurtje te worden op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. De voorlezers zijn: Wethouders Slager, Nootebos, Schuitemaker, Luyckx, Struijlaart, Kuiken, Bijman, Deutekom, Fit, Nederpelt. Burgemeesters Wortelboer, Baas, Pijl en Streng

Reacties