Zet de juiste pan op uw INDUCTIE kookplaat
zaterdag 28 oktober 2023

Vaak wordt er gezegd dat als er een magneet aan de bodem van de pan blijft plakken, hij geschikt is voor inductie. Dit klopt, alleen maakt de ene pan veel meer warmte van het magnetische veld dat uw kookplaat opbouwt dan de andere pan.

Kookt u met een pan die minder warmte van uw vermogen maakt, dan duurt het langer voordat hij warm wordt, hierdoor verbruikt u meer energie. Ook kunt u een brom- of een fluitgeluid gaan horen tijdens het koken op een inductiekookplaat. Heeft u hier last van dan kan uw pan het vermogen van uw kookplaat niet aan.
Verder is het ook belangrijk dat de bodem van de pan de warmte goed verdeeld. Veel pannen geleiden de warmte niet op de juiste manier, waardoor de pan in het midden en aan de zijkant niet goed warm wordt.

Bij Van Berkum Koken & Tafelen hebben ze veel kennis en pannen in huis om u aan de juiste pan te helpen. De jarenlange ervaring met deze materie maakt Van Berkum Koken & Tafelen tot de specialist op dit gebied. Dus heeft u een inductiekookplaat en niet de juiste pannen of bent u van plan om zo’n kookplaat aan te schaffen laat u dan ook eens goed informeren over de juiste kookpan zodat u nog meer rendement en plezier haalt uit uw kookplaat.

Van Berkum Koken & Tafelen, Nieuwsteeg 23, 1621 EB Hoorn, T.0229-214173, www.vanberkumhoorn.nl

Reacties