Zin in de zomer
zaterdag 13 juli 2024

Het programma verbindt, biedt vrolijkheid en verdieping en is bedoeld voor thuisblijvers, toeristen, kerkgangers, voorbijgangers, zoekers en vaste gasten. Iedereen is welkom. Deelname is gratis. Opgave niet nodig.

Op dinsdag 24 juli om 14.00 uur wordt er een High Tea aangeboden. Rondom thee en lekkers is er veel gelegenheid voor kennismaking, ontmoeting en gezelligheid. Plaats: in de Rooms-Katholieke Kerk aan het Kwakerspad 3 in Enkhuizen. De organisatie is in handen van het Apostolisch Genootschap.

Ds. Hetty Boersma vertelt woensdag 31 juli om 10.00 uur in de Zuiderkerk het bekende verhaal van Jona. Dit doet zij met behulp van Godly Play, een speelse én ingetogen werkvorm voor alle leeftijden die de luisteraar/kijker in het bijbelverhaal trekt. Na het verhaal kunnen de deelnemers in stilte het gehoorde verwerken. Creatief materiaal is beschikbaar. Na afloop: koffie en thee.

Doopgezind predikant B. Jonker-Voort geeft woensdag 7 augustus 14.00 uur een lezing in de Vermaning aan het Venedie 17 in Enkhuizen. De spreekbeurt gaat over de eerste protestanten in (West)-Friesland, de sacramentariërs. Verder gaat de lezing over ‘spiritualisten’, de invloed van de uitvinding van de boekdrukkunst en de doops­gezinden, die als eersten in Nederland de alfabetisering van de gewone man serieus namen.

De zangmiddag in de kerk aan Het Wegje 4 in Enkhuizen is op woensdag 14 augustus 14.00 uur. Er worden bekende christelijke liederen van vroeger gezongen. Baptisten­­voorganger Cees Hanemaaijer verzorgt een overdenking. De locatie aan het Wegje is het kerkgebouw van Levend Water, een federatie van de christelijk-gereformeerde kerk en Nederlands Gereformeerde kerken.

Reacties