Zomeravondconcert
zaterdag 06 juli 2019

De violiste Birthe Blom is artistiek leider van het Hoornse Kamermuziekfestival en haar bijzondere vioolspel heeft haar inmiddels bekendheid ver buiten West-Friesland gebracht. Ook de in Hoorn woonachtige bas-bariton Wout Oosterkamp kan, sinds aan hem in 1985 de Nederlandse Muziekprijs werd uitgereikt, terugkijken op een bijzondere internationale zangcarrière. Het orgel wordt bespeeld door Mark Heerink organist is van de Koepelkerk en stadsorganist van Hoorn.

Het programma dat de drie musici hebben samengesteld is zeer gevarieerd. Zo kunt u luisteren naar liederen van Wolf en Strauss in een bewerking voor zang, orgel en viool. Birthe Blom zal van Eugene Ysaye het prachtige Aurore uit de vijfde sonate voor viool solo uitvoeren en Fratres van Arvo Pärt in een bewerking voor viool en orgel. Wout Oosterkamp zal van Andriessen het zelden uitgevoerde Adoro te ten gehore brengen. Mark Heerink zal daarnaast solo-werken van Andriessen, Monnikendam en Dupré op het Maarschalkerweerd-orgel uitvoeren. De musici zullen tijdens het concert e.e.a. mondeling toelichten.

Het concert is in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 op donderdagavond 11 juli. Het begint om 20.00 uur en is afgelopen rond 21.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte. Wie meer wil weten kan kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl

Reacties