Zomerroute Zeevang 2018
donderdag 05 juli 2018

 

Van 11.00 tot 17.00 uur bent u welkom op maar liefst 22 adressen in Warder, Etersheim, Beets, Oosthuizen, Hobrede, Kwadijk, Middelie. Ongeveer 70 mensen exposeren hun werk. Ook zijn er prachtige tuinen, kerken en ateliers te bezoeken. Onderweg doorkruist u het oer-Hollandse landschap van de Zeevang, met zijn weilanden, vele sloten, grutto’s, tureluurs, kieviten en karakteristieke dorpen..

Bij bezoekerscentrum de Breek in Etersheim is een expositie van Ruud Spil en Klaas Kwadijk te zien met tegelijkertijd op zondag het jaarlijks vliegerfestival met leuke kinderactiviteiten en live muziek. Laat ook je eigen vlieger op of kom kijken naar de spectaculaire vliegers die vandaag worden opgelaten. Van 11.00 tot 17.00 vindt er rondom de molen een vliegerdemonstratie plaats met Japanse vliegers, bijennesten en historisch westerse vliegers. De toegang is gratis! Er is allerlei lekkers op het terras en er zijn leuke dingen te doen voor de kinderen zoals Slootje scheppen, bellenblazen, theater en t'shirts bedrukken! 
Ook komt de band Honky Tonk Men spelen tussen 14.00 en 16.00. 

De Band Honky Tonk Men komt uit de omgeving tussen Hoorn en Amsterdam. Vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de rockabilly, country, singer-songwriter en Bluegrass scene in Nederland hebben de handen in een geslagen om de hun liefde voor hun muziek te delen. Welke muziek? Honky Tonk! Wat is Honky Tonk? De muziek die in de VS in de honky tonks (cafe’s) werd en nog steeds wordt gespeeld. Puttend uit de rijke historie van country en honky-tonk muziek laten zij de Nederlandse Honky Tonk’s (cafe’s) hun muziek van o.a Johnny Horton, Cash, Dale Watson en minder bekende helden horen.

De totale route is ongeveer 35 kilometer lang, ook prima te doen met de fiets.
U kunt naar hartenlust de adressen uitkiezen die u het meest aantrekken en zo de route uitstippelen die het meeste bij u past. Prachtige tuinen, speciale assortimenten gekweekte planten, professionele kunst, amateurkunst en nijverheid. Plattegronden en de adressen liggen bij de deelnemers voor u klaar. Op verschillende plekken kunt u onderweg neerstrijken bij een horecagelegenheid. 
Meer informatie treft u aan op http://zomerroute.wixsite.com/zomerroutedezeevang

Reacties