Zomers avontuur
zaterdag 13 juli 2024

Over een kleine drie kilometer slingert zich de dorpsweg langs de monumentale huizen en boerderijen in het dorp.

De schoonheid van het dorp willen de Twiskers niet alleen delen met hun eigen inwoners, maar ook met de mensen van buiten het dorp. Daarom is al jaren geleden het initiatief genomen om in de zomer wandelingen te organiseren door het dorp. Het Twisker Gidsengilde, zoals de organisatie zich noemt, bestaat uit ervaren gidsen die tijdens de wandelingen de deelnemers informeren. Allerlei wetenwaardigheden komen langs: feiten maar ook fabels met een knipoog. Zo heeft de West-Friese klederdracht heeft haar oorsprong in Twisk vertelt het verhaal van Fostedina. De stolpen en fraaie monumentale huizen krijgen aandacht, maar ook de ‘verstilling’ in het stilteboetje.

De komende weken, steeds op zondag, organiseert het Twisker Gidsengilde weer wandelingen door het mooie Twisk. Tijdens de wandelingen wordt u rondgeleid langs de ‘parels‘ van Twisk. De wandelingen vinden plaats op zondag 21 juli, 4 en 18 augustus en de laatste op 1 september. Bij die laatste wandeling zal ook een aangepaste, kindgerichte rondleiding zijn. De wandeling duurt 1,5 uur. De kosten zijn € 5,00. Vertrek om 13.30 uur vanaf de Twisker Vermaning, Dorpsweg 149.

Om zeker te zijn van deelname is aanmelding vooraf een aanrader! Aanmelden via de mail, SMS, Whatsapp of telefonisch bij gidsentwisk@gmail.com of 06 11 365 240. Naast deze geplande data is het ook mogelijk een ‘besloten’ rondleiding te krijgen ter viering van een familiefeestje, een team building of bedrijfsuitje. Neem vrijblijvend contact op met het Gidsengilde.

Foto: Chruf van Kempen

Reacties